Brukes som bordsalt og i matlaging. Passer
til råvarer som fisk, kjøt, egg, potet,
grønnsaker m.m. Smak til supper og sauser
med urtesaltet.
Oppskrifter:
Potetform
Rømmedressing/Dipp
Fiskegryte
Urtekrydra haustpai
BRØDKRYDDER
Inneheld brennesle, oregano, kvann og ringblomst.
Bland krydderet i
deiga til brød, kuvertbrød, rundstykker pizzabotn m.m.
Oppskrift på urtebrød
GRASLØK, DILL OG PERSILLE
Til fisk, i loff og smør,
som grønt dryss på poteter, supper og omelett.
Oppskrift på loff
URTEKRYDDER TIL FISK
Inneheld sitrontimian,
isop, grasløk, persille og ringblomst.
Bruk krydderet i
fiskegryter og -supper, til koking og steiking i ovn.
Oppskrift på fiskegryte
URTEKRYDDER TIL KJØTT
Inneheld timian, isop,
salvie og persille.
Bruk krydderet i
grillolje, marinade, gryterettar og sausar.
Dette er også eit godt
krydder til å lage urtesmør og dipp av.
Oppskrift på urtesmør , rømmedressing/dipp og grillolje.
URTEKRYDDER TIL VILT
Inneheld einebær(malt), isop, persiller, sar, rognebær (malt) og ryllikblad.
Bruk krydderet rett på
kjøtet, i grillolje, marinade, gryterettar og sausar.
URTEKRYDDER TIL PIZZA/TOMATRETTAR
Inneheld gresk- og norsk
oregano, sar, løpstikke og selleripersille.
POTETKRYDDER
Inneheld timian, sar, løpstikke, grasløk og persille.
Bruk krydderet til steikte og gratinerte poteter, i potetstappe og -suppe m.m.
Enkelturter til krydder
GRASLØK
Til rettar
med egg og poteter, i salatar, dressingar og suppe.
KINAGRASLØK
Har
kvitløkssmak. Bruk som vanleg grasløk.
KRUSPERSILLE
Til kjøtt, fisk,
grønnsaker, urtesmør, supper, sausar og dressingar.
God å blande med andre krydderurter.
GLATTBLADA
PERSILLE
Til kjøtt, fisk, grønnsaker, urtesmør, supper, sauser og
dressinger.
God å blande med andre krydderurter.
BLADSELLERI
Til
supper, sausar, lapskaus og grønsaksretter.
DILL
Til fisk og
skaldyr, i kvite sausar, som grønt dryss på poteter.
LØPSTIKKE
I suppe og lapskaus, som buljong. I kokevatnet til fisk og fjørkre.
I
urtesmør og grov brødbakst.
NORSK OREGANO
Mest vanleg til pizza, pasta- og
gryterettar. Er også god til kjøt og fisk
og i brødbakst. Mild smak.
GRESK
OREGANO
Mest
vanleg til pizza, pasta- og gryteretter. Er også god til kjøt og fiskog i brødbakst. Kraftig smak.
ISOP
Til kjøtt,
spesielt vilt-, og til fisk, i sausar og suppe.
KRYDDERSALVIE (på biletet)
Til fjørkre, svinekjøtt, farser, urtesmør,
fiskesuppe og ovnsstekt fisk.
SAR
Også kalt pepparurt. Tenk peppar, bruk
sar!
TIMIAN og SITRONTIMIAN
Til kjøtt og fisk, i suppe, sausar, marinader
og gryterettar.
EINEBÆR
Krydder til fugl, vilt og viltsausar.
ROGNEBÆR
Krydder
til fugl, vilt og viltsausar.