LightWEB
Startside

Om oss    Garden vår    Produkt    Kor finn du varene våre?    Oppskrifter    Omvisning    Lenkjer    Kontakt oss

LightWeb

Krydderblandingar 

 

URTESALT

Dette er ein av våre spesialitetar.

Inneholder havsalt, løpstikke, grasløk, sar,

isop og ringblomst.

 

Brukes som bordsalt og i matlaging. Passer

til råvarer som fisk, kjøt, egg, potet,

grønnsaker m.m. Smak til supper og sauser

med urtesaltet.

 

Oppskrifter:

Potetform

Rømmedressing/Dipp  

Fiskegryte

Urtekrydra haustpai

 

 

 

BRØDKRYDDER


Inneheld brennesle, oregano, kvann og ringblomst.

Bland krydderet i deiga til brød, kuvertbrød, rundstykker pizzabotn m.m.

Oppskrift på urtebrød

 

GRASLØK, DILL OG PERSILLE

 

Til fisk, i loff og smør, som grønt dryss på poteter, supper og omelett.        

Oppskrift på loff

 

URTEKRYDDER TIL FISK

Inneheld sitrontimian, isop, grasløk, persille og ringblomst.
Bruk krydderet i fiskegryter og -supper, til koking og steiking i ovn.
Oppskrift på fiskegryte

URTEKRYDDER TIL KJØTT

Inneheld timian, isop, salvie og persille.
Bruk krydderet i grillolje, marinade, gryterettar og sausar.
Dette er også eit godt krydder til å lage urtesmør og dipp av.
Oppskrift på urtesmør , rømmedressing/dipp og grillolje.



  

 

URTEKRYDDER TIL VILT
Inneheld einebær(malt), isop, persiller, sar, rognebær (malt) og ryllikblad.

Bruk krydderet rett på kjøtet, i grillolje, marinade, gryterettar og sausar.

URTEKRYDDER TIL PIZZA/TOMATRETTAR

Inneheld gresk- og norsk oregano, sar, løpstikke og selleripersille.

POTETKRYDDER
Inneheld timian, sar, løpstikke, grasløk og persille.
Bruk krydderet til steikte og gratinerte poteter, i potetstappe og -suppe m.m.
 
 

Enkelturter til krydder

 
 

 

GRASLØK

Til rettar med egg og poteter, i salatar, dressingar og suppe.
 
KINAGRASLØK
 
Har kvitløkssmak. Bruk som vanleg grasløk.
 
KRUSPERSILLE
 
Til kjøtt, fisk, grønnsaker, urtesmør, supper, sausar og dressingar.
God å blande med andre krydderurter.
 
GLATTBLADA PERSILLE
 
Til kjøtt, fisk, grønnsaker, urtesmør, supper, sauser og dressinger.
God å blande med andre krydderurter.
 
BLADSELLERI
 
Til supper, sausar, lapskaus og grønsaksretter.
 
DILL
 
Til fisk og skaldyr, i kvite sausar, som grønt dryss på poteter.
 
LØPSTIKKE
 
I suppe og lapskaus, som buljong. I kokevatnet til fisk og fjørkre.
I urtesmør og grov brødbakst.
 
NORSK OREGANO
 
Mest vanleg til pizza, pasta- og gryterettar. Er også god til kjøt og fisk
og i brødbakst. Mild smak.

GRESK OREGANO

Mest vanleg til pizza, pasta- og gryteretter. Er også god til kjøt og fiskog i brødbakst. Kraftig smak.

ISOP

Til kjøtt, spesielt vilt-, og til fisk, i sausar og suppe.
 
KRYDDERSALVIE (på biletet)
 
Til fjørkre, svinekjøtt, farser, urtesmør, fiskesuppe og ovnsstekt fisk.
 
SAR
 
Også kalt pepparurt. Tenk peppar, bruk sar!
 
TIMIAN og SITRONTIMIAN
 
Til kjøtt og fisk, i suppe, sausar, marinader og gryterettar.
 
EINEBÆR
 
Krydder til fugl, vilt og viltsausar.
 
ROGNEBÆR
 
Krydder til fugl, vilt og viltsausar.
 
 
 
 
Fullstendig vareliste i excel eller pdf-format

Høgt & Vilt, Urter frå Devik
                   
Kontaktperson: Bjørg Devik Aurlien
Adresse: N-6828  Hestenesøyra
Telefon: +47 57 86 91 73
Mobil: +47 908 65 761
Website: www.hogtogvilt.no

  Debio
 

© LightWeb